Welkom Limburg

Wist u dat in Limburg..

Ministers-presidenten

Liefst drie Nederlandse ministers-presidenten uit Roermond kwamen.

Aardbeving

Roermond het epicentrum was van de aardbeving die vooral Midden-Limburg trof op 13 april 1992, met een schaal van 5,6 op de schaal van Richter. Bij de Roermondse Minderbroederkerk staat een monument ter herinnering aan de niet geringe schade die ook het gebouw opliep.

Ezel

Een kasteelheer zo verrukt was van zijn ezel, dat hij na zijn dood naast hem begraven wilde worden. Zo geschiedde het dat beide gezamenlijk op het kerkhof in Blitterswijck liggen.

Maas

De 935 km lange regenrivier die door heel Limburg stroomt, de provincie af en toe zorgen baart door zijn hoge waterstand. In de afgelopen tien jaar moesten aanwonenden driemaal evacueren: eind 1993, begin 1995 en begin 2003.

Bokkenpoot

Limburg in de 18e eeuw Robin Hood-achtige boeven kende die hun brandbrieven merkten met een bokkenpoot en daarom Bokkenrijders werden genoemd. Bij de arme man waren ze favoriet omdat ze vooral de rijken plunderden.

Grotfietsen

Mountainbiken in een mergelgrot in Europa alleen in de Sibbe kan? Samen met een gids fietsen de mountainbikers een 12 km lang parcours door een ingewikkeld gangenstelsel.

Kuisen

In Malgraten staan achtduizend witte kruisen, dit is het enige Amerikaanse ereveld en tevens grootste militaire begraafplaats in Nederland. Dit is een voor iedere Amerikaanse militair die in Zuid-Nederland omkwam tijdens de tweede wereldoorlog.

Romeinse snelweg

In de bossen tussen Beesel en Swalmen nog een stukje te vinden is van een originele ‘Romeinse snelweg’.
 

Welkom in Limburg