Welkom Limburg

Dagtocht Voersbeek

De Voerstreek groepeert 6 kleine dorpjes die ten zuiden van Limburg geplakt liggen tegen de Belgisch Nederlandse grens. Het zijn Moelingen, 's-Gravenmoeren, St-Martens-Voeren, St-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal.

Golvend heuvellandschap, brede dalen van riviertjes en beken, de Voer, Berwijn, Gulp, Veurs en de Noorbeek, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen, loofbossen, onvergetelijke panorama's ... een waar paradijs voor de wandelaar.

Totale stilte in de heuvels

Wandelen van knooppunt tot knooppunt op het wandelnetwerk in de Voerstreek. De voerstreek telt maar liefst 124 km wandelpaden. Genieten van de vele natuurgebieden met een zeldzame fauna en flora. Hier kunt u genieten van heerlijke rust.

Huur een elektrische fiets

Wanneer u door het vele wandelen het even niet meer ziet zitten, bestaat er de mogelijkheid om op verschillende locaties een elektrische fiets te huren. Deze zijn meestal te vinden bij de verschillende eetgelegenheden die gelegen zijn in het gebied.

Bezienswaardigheden

Commanderie (forellenkwekerij)

In St. Pieters-Voeren staat de vroegere Kommanderij van de Teutoonse Orde. Deze werd in 1242 gesticht, maar het huidige gebouw dateert uit de 17de eeuw. Aan de Commanderie is een forellenkwekerij verbonden. Het gebouw zelf is niet te bezoeken. De forellenkwekerij daarentegen is wel open voor bezoekers.

Moeder de Gans

De Voerstreek staat bekend voor zijn culinaire hoogstandjes. Gewone alledaagse dingen zoals ham, forel, stroop, bier en kaas. Je kan ze allemaal zien en degusteren bij Moeder de Gans in Teuven. Een oud boerderijtje werd volledig verbouwd tot een taverne/restaurant waar je zowel alleen iets kan drinken als uitgebreid kan proeven van de lokale specialiteiten.

Touristic office Voersbeek

Toerisme Voerstreek
Pley 13
3798 's-Gravenvoeren, België
Tel: 04 381 07 36
www.voerstreek.be

Welkom in Limburg