Welkom Limburg

Have a Good time in Maastricht

Informatie over uitgaan in Maastricht. Maastricht kent een veelzijdig aanbod uitgaansgelegenheden. Van vele terrasjes in het centrum tot stijlvolle en trendy cocktailbar tot studentencafés en swingende clubs. In de binnenstad van Maastricht zijn vele cafés en restaurants gevestigd.

Hieronder een overzicht om die keuze makkelijker te maken.

Het Bassin

Bij goed weer is het hier heerlijk vertoeven op een terrasje met een lekker drankje. Deze passantenhaven ligt aansluitend op het centrum. Op de kades is het prima flaneren en op een terrasje naar de boten kijken is minstens even leuk!

Café In Den Ouden Vogelstruys

De huiskamer van Maastricht, als sinds eeuwen de ontmoetingsplek voor bekende en minder bekende Maastrichtenaren.

Grand- café D’n Ingel

Dit eetcafé heet niet voor niets zo: binnen staan honderden engeltje in alle soorten en maten. Het café biedt een heerlijk uitzicht op het Vrijthof.

Café de twee heren

Café de Twee Heeren in Maastricht ligt in de gezellige Platielstraat, een zijstraat van het welbekende Vrijthof. Van dinsdag t/m zaterdag is Café de Twee Heeren bovendien een oergezellig danscafé. Op de doordeweekse dagen wordt het café voornamelijk bezet door studenten, maar in het weekend vind je er voornamelijk toeristen en locals.

Studenten- café de Beurs

Studentencafé de Beurs is een echte studentenkroeg voor en door studenten en draagt bij aan de bijzondere cultuur van het Maastrichtse studentenleven.

Quasi Molo

De beste cocktails uit Maastricht vind je hier in bar Quasi Molo. De bar ligt in een prachtige gewelfkelder aan de chique Bassinkade nabij de Markt. Deze bar heeft een van de uitgebreidste cocktailkaarten van Maastricht, met de klassiekers en natuurlijk ook nieuwe cocktails.

FM-Kaffee

Voor wie na een cafébezoek in Maastricht nog verder wil gaan biedt FM-Kaffee aan de Markt in Maastricht uitkomst. Voorzien prima muziek en allerhande drankjes is FM-Kaffee een prima café om de nacht af te sluiten.

De Kadans

De Kadans is dé plek om met de voetjes van de vloer te gaan op heerlijke moderne salsa en merenguemuziek. Naast salsa en merengue treden hier ook regelmatig DJ's op.

De Tribunal

Tribunal is een prima café om de echte Maastrichtse sfeer te proeven. Al bij binnenkomst is de sfeer voelbaar waarmee Tribunal lang geleden een begrip is geworden in Maastricht en omstreken. Jong en oud voelen zich direct thuis in deze gemoedelijke, ongedwongen omgeving die zich aandoet als een ware huiskamer.

Take 5

Take 5 is een trendy bar in Maastricht. De inrichting is misschien niet direct trendy, maar dat is wel het publiek: hier vind je het bourgeoisie van de stad. Vooral populair om de klassieke zwarte bar en strak- moderne inrichting.

Welkom in Limburg