Welkom Limburg

Historische stadswandelingen Limburg

C&O Travel biedt u de mogelijkheid om verschillende stadswandelingen te maken onder begeleiding van een gids.

Valkenburg a/d Geul

Tijdens de wandeling door de historische binnenstad krijgt u niet alleen meer informatie over de verschillende historische gebouwen, maar komt u onder begeleiding van een VVV gids meer te weten over de geschiedenis, de sages, de anekdotes en het heden van Valkenburg a/d Geul.

Stadswandeling Maastricht

Een stadswandeling onder leiding van een gids is een echte aanrader. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert je langs mooie plekjes in de binnenstad, zoals het Stokstraatkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, het park, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerk St. Jan en de basiliek van St. Servaas.

Meerssen

Meerssen heeft een gezellig en historische stadskern met de befaamde basiliek en een uitgebreid winkelcentrum. Na een stevige wandeling onder begeleiding van een VVV gids kunt u hier heerlijk uitrusten en genieten van de rustige dorpssfeer.Deze prachtige streek herbergt een traditie van folkloristische en muzikale evenementen. Deze veelzijdigheid maakt Meerssen een zeer bijzonder, uniek en bezienswaardig vakantiegebied.

Historische stadswandeling Sittard

Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland. In de binnenstad laat onze gids u kennismaken met de historie, de monumenten, de stadsfiguren, beelden, gevels en stadswallen, kerken en het bekende fort. U ontdekt op een aangename manier hoe in Sittard historie en moderne ontwikkelingen hand in hand gaan. Een historische belevenis…

Stadswandeling Roermond

Er wordt aandacht besteed aan de hele geschiedenis van de stad. Niet alleen de beroemde Roermondenaren als Dr. Pierre Cuypers worden behandeld, ook putbeelden, architectuur en de belangrijkste historische gebouwen in het Roermondse stadscentrum komen aan bod. De Markt, het Munsterplein en de Roerkade zijn enkele van de markante punten waar u langs wordt geleid. Tijdens deze wandeling wordt tevens het interieur van één kerk (Sint Christoffelkathedraal, Munsterkerk, Caroluskapel, Minderbroederskerk, Ursulakapel of Synagoge) bezocht.

Stadswandeling Heerlen

Heerlen vormt het hart van Parkstad Limburg. U geniet van een stadswandeling door het bruisende stadscentrum van modern en historisch Heerlen, onder begeleiding van een ervaren gids.

Stadswandeling Vaals

Het mooie stadje Vaals ligt in het Drielandengebied, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. In Vaals komen de grenzen van Duitsland, België en Nederland samen op het Drielandenpunt. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad onder begeleiding van een gids, krijgt u
niet alleen meer informatie over de verschillende historische gebouwen, maar komt u ook meer te weten over de (smokkel) geschiedenis, de sages, de anekdotes en het heden van het grensstadje Vaals.

Stadswandeling Eijsden

Eijsden was in de achttiende eeuw een zeer drukke havenplaats met een veerpont over de Maas, het gebied maakt immers deel uit van het Maasdal ten zuiden van Maastricht. Eijsden is ook bekend om haar historische dorpskern, tradities (Bronk/processie) en van de tv-serie Dagboek van een herdershond. Onze gids neemt u mee langs de mooiste plekjes van dit bijzondere dorp.

Stadswandeling Nieuwstadt

De stadsgidsen begeleiden u op een verrassende wandeling door het oude stadje dat lange tijd een Gelderse enclave vormde in het Gülickse land. Een verhaal over een eerste en een tweede stadswal, een opvallend verbouwde kerk door de bekende dorpsgenoot architect Wielders, een adellijk goed (Huize Witham) en fraaie boerderijen.

Welkom in Limburg