Welkom Limburg

Slenaken, het groenste dorp van Limburg!

Het ‘pronkstuk van het Gulpdal’ ligt aan de Gulp en is een geliefd vakantieoord dat verstoken gebleven is van het massatoerisme. De prachtige omgeving, de bijzondere gastvrijheid van de bevolking en de vele mogelijkheden in de omgeving maken dit dorp tot de ideale vakantiebestemming! Slenaken heeft een gezellige dorpskern. Voor wandelaars en fietsers is de heuvelachtige omgeving van Slenaken een uitdaging.

Bezienswaardigheden

Slenaken wordt omgeven door verschillende bossen zoals het Grote Bos, het Branderbos en het Roebels Bos. De Gulp slingert langs het dorp, dwars door het voor toeristen aantrekkelijke centrum. Het dorp wordt omgeven door bossen en boerderijen, de vele wandelpaden bieden voor elke wandelaar een passende uitdaging en voor fietsers is de streek al helemaal een paradijs.

Het typische Heuvellandschap komt hier met zijn prachtige vergezichten goed tot uiting. De mooie parochiekerk, het slingeren van de Gulp en de vele voorzieningen bepalen de aantrekkelijkheid van de kern. In 2004 eindigde Slenaken bij de uitverkiezing 'Groenste Dorp van Nederland' van de stichting Entente Florale op de tweede plaats.

Restaurants

  • Hotel Restaurant Residentie Sleaeken;  Dorpsstraat 34, 6277NE Slenaken
  • Restaurant de la Frontiere; Grensweg 1, 6277 NA Slenaken
  • Eet- en drinkhuis De Boswachter; Heijenratherweg 2, 6277 NT Slenaken
  • Hotel Restaurant Berg en Dal; Dorpsstraat 19, 6277 NC Slenaken
  • Hotel- Restaurant Klein Zwitserland; Grensweg 11, 6277 NA Slenaken

Informatie en praktische tips

â–ºDriving Event Zuid-Limburg, Heijenrath. Meer informatie kunt u vinden op: www.drivingeventzuidlimburg.nl
â–ºSlenaken is de ideale uitvalsbasis voor; het bezoeken van de steden Maastricht, Aken en Luik. Ook pretparken, markten en natuurgebieden zijn eenvoudig te bereiken en voor de liefhebbers van wellness liggen
De mogelijkheden voor het oprapen in de omgeving.

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

www.vvvzuidlimburg.nl

Welkom in Limburg