Welkom Limburg

Skien Limburg arrangement

Snowworld Landgraaf

Snowworld Landgraaf is het grootste overdekte wintersportdorp ter wereld en ’s werelds enige indoorpiste met een officiële FIS-wedstrijdlicentie. Drie sneeuwzekere pistes, een funparc en de Oostenrijkse Almütte halverwege de worldcuppiste completeren de faciliteiten. Een snelle verplaatsing van het dal naar de top is gegarandeerd door meerdere liften met als kroonjuweel Nederlands enige 6-persoonsstoeltjeslift.Synoniem voor de kwalitatief hoogwaardige voorzieningen zijn de trainingssessies van meerdere internationale World Cup-teams in de zomermaanden.

Snowworld Landgraaf

Eerst oefenen alvorens u gaat skien?

Skibaan Dousberg Maastricht

Skibaan Dousberg in Maastricht is een buitenbaan van prima kwaliteit. Met 2 pistes is er voldoende afwisseling voor alle skiërs. Zowel beginners als gevorderden hebben voldoende uitdaging op de skibaan. De skibaan is namelijk bijna 200 meter lang waarbij het moeilijkste deel zelfs een hellingsgraad heeft van 26% (Te vergelijken met een rode piste in de Alpen).  De breedte varieert van 10 meter aan de top tot 30 meter beneden aan de baan en heeft een hoogteverschil van 35 meter.

De baan wordt door sproeiers voortdurend nat gehouden, zodat een optimale gladheid wordt bereikt. De tweede piste wordt vaak gebruikt als oefen piste, hierop bevinden zich dan twee banen met een lengte van 15 meter en een breedte van 10 meter met verschillende hellingsgraden. Natuurlijk bezitten we een skilift om gemakkelijk weer boven te komen

Skibaan Molenhoek

Het skiën op een kunst-skibaan vereist meer techniek dan op echte sneeuw. Bijvoorbeeld: 12 lessen op een kunstskibaan staat gelijk aan 3 jaar lessen in de sneeuw. Er wordt les gegeven aan kleine groepjes, maar wanneer u ervaring heeft kunt u ook vrij skiën. Indien het s'winters vriest, bestaat bij ons de mogelijkheid om echte sneeuw te spuiten, u krijgt dan een voorproefje hoe ver u gevorderd bent en hoe het is om in de buitenlucht op de echte sneeuw te skiën.

Welkom in Limburg