Welkom Limburg

Sittard, bijna de oudste stad van Limburg

Het historisch centrum van de Westelijke mijnstreek is Sittard, na Maastricht de oudste stad van Limburg, dat in 1243 stadsrechten kreeg en vanwege zijn ligging op de grens van culturen zwaar werd bevochten. Toch kent Sittard nog verschillende fraaie gebouwen en er zijn resten van de stadswallen uit de 13de en 17de eeuw te zien.

Bezienswaardigheden Sittard

Basiliek van O.L. Vrouw van H. Hart

De kerk werd gebouwd in de 19e eeuw, als bedevaartskerk voor de vele pelgrims die hier Maria kwamen vereren. Het is de eerste kerk in Nederland die de titel basiliek kreeg.

Fort Sanderbout

Het fort maakte in de 15e en 16e eeuw onderdeel uit van de vestigingsmuren van de stad. De naam Walstraat herinnert aan de wal die daar ooit heeft gelegen, maar in de jaren twintig afgebroken werd om plaats te maken voor een straat.

Museum Het Domein

Museum Het Domein is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond.

Evenementen

Sint Rosa Festival

Ouderwets vermaak met een nostalgische kermis. Verder muziek, dans en theater. Laatste weekend van augustus.

St. Joepmarkt

In het centrum van Sittard vindt jaarlijks de St. Joepmarkt plaats. Deze jaarmarkt met een lengte van 5 km biedt ruim meer dan 450 kraampjes waar antiek, kleding, eetwaar, bloemen etc. te koop worden aangeboden. Tevens zijn er tentoonstellingen, muziek van oude ambachten, zoals klompen maken en glasblazen. Dit evenement vindt plaats in Maart.

Restaurants in Sittard

  • Hotel Café Restaurant De Limbourg BV***; Markt 22
  • Hotel Cafe Restaurant Auveleberch***; Wielewaalstraat 2
  • Restaurant Spieshouse; Markt 37
  • Mediterraan Restaurant & Tapasbar Meds; Markt 31
  • Restaurant 't Gulikshoes; Ophoven 1
  • Brasserie & Conferentiecentrum Fortunato; Milaanstraat 120
  • Restaurant Med's; Markt 31

Praktische tips & informatie uit Sittard

►Op de markt zijn terrassen rondom, wanneer het lekker weer is, kunt u daar altijd terecht voor een hapje en een drankje.

►Cafe De Gats; Een kop koffie drinken in een mooi vakwerkhuis heeft altijd iets extra's. Dit cafe is het oudste cafe van Sittard, dat dateert uit 1535.

►Kennedymars; 80 kilometer lopen! in april vindt dit plaats.

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

www.zuidlimburg.nl

Welkom in Limburg