Welkom Limburg

Roermond, bruisend hart van Midden-Limburg

Roermond

Roermond is een van de oudste steden van Limburg. De stad is vooral bekend vanwege het grote outlet Centre en de zeer attractieve oude binnenstad, maar Roermond heeft nog meer te bieden! Zo is Roermond gelegen aan de rivier de Maas die tal van watersportmogelijkheden met zich mee brengt. De oude binnenstad bezit vele culturele bezienswaardigheden en de stad heeft een ruim aanbod in winkel promenades, restaurants en gezellige terrassen.

Veel mensen combineren een shopping middag Roermond met een gezellig diner in de binnenstad.

Bezienswaardigheden Roermond

Roermond kent een rijke geschiedenis. De Stad werd gesticht als Romeinse nederzetting en maakte deel uit van het verbond van Hanzesteden. Roermond is tevens ook een bisschopsstad. De sporen ervan vindt u terug in het beschermde stadsgezicht. De stad is werkelijk een plaatje. Dat geldt zeker voor het Munsterplein met de Romaanse Munsterkerk en voor de markt met het stadhuis.

Hieronder beschrijven wij een aantal attractieve bezienswaardigheden in Roermond.

Sint Christoffelkathedraal

De gotische kruisbasiliek van Roermond met driebeukig hallenkantoor dateert uit 1410. Vanaf de toren kijkt het vergulde beeld van Sint Christoffel - beschermheilige van stad en kerk - uit over de stad Roermond (zie bovenstaande foto). 

Meer informatie op: www.kathedraal-roermond.nl

Rattentoren

Een van de laatste restanten van de vroegere vestingwerken rondom Roermond is de uit de 14e eeuw stammende Rattentoren.
Stadhuis
Dit monument stamt uit 1700. De toren wordt omkranst door een aantal levensgrote beelden.
Link: www.roermond.nl/index9295.htm

Munsterplein

Volgens sommige is dit plein het mooiste van Europa. Sfeervol met muziek, terrasjes en vooral in de lente, zomer en het najaar is het dan genieten geblazen.

Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk

De 13e eeuwse Munsterkerk overleefde letterlijk en figuurlijk vele stormen. De kerk pronkt in het centrum van Roermond.

Stedelijk Museum Roermond

Binnenin het museum is veel aandacht voor het werk van Pierre Cuypers(bouwmeester), maar er wordt ook hedendaagse kunst tentoongesteld. Tevens geeft het museum ook informatie over de geschiedenis van Roermond.

Meer informatie op: www.museum.roermond.nl

Het Outlet Centre in Roermond

Behalve het aantrekkelijke winkelcentrum van Roermond bezit Roermond nu ook het Designer Outletcentrum.
Een waar paradijs bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het historisch centrum. Dit is een waar paradijs voor Shopaholics! Merkartikelen worden hier met grote kortingen aangeboden. Ruim 100 stijlvolle winkels bieden u meer dan 170 internationale merken. Bekende merken als Ralph Lauren, Diesel, Nike, Armani, Hugo Boss, Dolce & Cabbana en meer, hebben hier hun deuren geopend.

Meer informatie op: www.designeroutletroermond.com

De Maasplassen

Rondom de stad Roermond en de nabije omgeving ligt een uitgestrekt recreatiegebied, genaamd de Maasplassen. Het gebied telt ruim 3000 hectare en heeft veel te bieden voor de watersporter als de recreant. Aan de maasplassen zijn dagstranden, jachthavens, campings en bungalowparken gelegen. Er zijn uitstekende zeil- en surfmogelijkheden te vinden, in de zomer kan er ook heerlijk gezwommen worden.

Op de maasplassen bestaat er de mogelijkheid om een rondvaart te maken en die brengt u naar de mooiste plekjes en gebieden in dit gebied. www.rederijhetveerhuis.nl

Hotels in Roermond en omgeving

Restaurants in Roermond

Roermond beschikt over vele restaurants waar u overheerlijk en rustig kunt genieten van wat u voorgeschoteld wordt. Of het nu een heerlijke Limburgse maaltijd is bij Diner Inn, een pizza of heerlijke pastaschotel bij het Italiaans Restaurant Da Mauro, Spaans tapas bij Sanchos, Chinees bij de vele wokrestaurants in de regio, Grieks bij Akropolis, Indonesisch of Thais bij Rasa Senang of een eenvoudige maaltijd zoals de McDonald’s. Roermond heeft voor alle smaken wel een oplossing.

Hier volgt een opsomming met de meest bekendste restaurants in de stad:

  • Dinner Inn; Stationsplein
  • Kasteeltje Hattum; Maastrichterweg 25
  • Restaurant Populair; Roerkade 4
  • Wokrestaurant River Plaza; Oolderhuuske 3
  • Restaurant de Raadskelder; Kraanpoort 7
  • Theater Hotel de Oranjerie; Kloosterwandplein 12-16
  • Restaurant Vice Versa; Roersingel 5
  • Het Roerpotje; Stationsplein
  • Restaurant L’Union; Markt 21

De Lommerbergen

Midden in het Limburgse land ligt Landal De Lommerbergen. Perfect om eens lekker met het hele gezin een paar dagen uit te rusten op één van de mooiste plekjes aan de Maas. De kinderen hebben daar een heel ander plan. Die willen klimmen en klauteren in het indoorspeelparadijs en alle glijbanen van het spectaculaire Subtropische Waterparadijs proberen.Terwijl zij hun wildwatercapriolen uithalen, hebt u die welverdiende rust.

Meer informatie op: www.Landal.nl/DeLommerbergen

Informatie & Tips uit Roermond

► Rond het stationsplein liggen tal van cafés. Voor ieder wat wils.

► Bioscoop Foroxity Roermond NIEUW! Voor veel filmplezier

► Speeltuin Kitskenberg; Keulsebaan 150, 6045 GL Roermond. Seizoensgebonden

► Jazznight, swingende avond met jazz en aanverwante muziekstijlen. www.jazznight.nl

► Christoffelfeest. Een feestelijke markt, veel muziek, shows en specialiteiten als Christoffeltaart en Christoffelbier. → Laatste zaterdag en zondag van juni.

► Bevrijdingsfestival op 5 mei

► Verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar via het VVV kantoor

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

www.vvv-middenlimburg.nl

Welkom in Limburg