Welkom Limburg

Praktische tips en Informatie uit Valkenburg

►Voor een kop koffie met een heerlijke Limburgse vlaai of een lunch kunt u terecht bij cafés/terras Haselderhof op de kasteelruїne, vanuit daar heeft u een schitterend overzicht over de stad.

►Op de terrassen in het centrum van Valkenburg kunt u genieten van een heerlijk drankje.

►Stadswallen en poorten: Op diverse plaatsen in het centrum van Valkenburg zijn overblijfselen te zien van de stadsmuur. Bijvoorbeeld tussen de Berkelpoort en de ruïne, waar nog eens een deel van de oostelijke muur bewaard is gebleven. De berkelpoort heeft een vierkante vorm en was in 1416 voorzien van een valburg.

►Tijdens de kerst is het Zuid- Limburgse stadje Valkenburg extra knus en gezellig. De kerstmarkt hier vindt plaats in de verlichte grotten. Ook de Christmas Parade is twee keer in de week een groot feest. Hier in Valkenburg zul je zeker slagen voor al je kerst inkopen!

►Valkenburg heeft een uitgebreid uitgaanscentrum.

►Uitstapjes - Aken
Als u in Valkenburg verblijft, bent u ook heel snel in Duitsland. Een leuke stad is Aken, op nog geen 30 kilometer van Valkenburg. Bewonder hier de imposante Dom en de relikwieën in de schatkamer. Aken staat ook bekend om haar kuurparken en warmwaterbronnen. Voor cultuur en ontspanning is deze historische stad dus een echte aanrader.
 

Welkom in Limburg