Welkom Limburg

Mountainbike arrangement groepen zuid Limburg

Mountainbikeroutes in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg beschikt uiteraard ook over een uitgebreid bewegwijzerd routenetwerk voor mountainbikers. Enkele routes zijn tevens aangesloten op het Euregionale Mountainbike netwerk in Belgisch Limburg.

Regio Zuid Limburg

In het Zuid-Limburgse Heuvelland liggen 8 bewegwijzerde mountainbikeroutes met een totale lengte van 250 kilometer. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een netwerk ontstaat dat het hele Heuvelland bestrijkt. Het is dus mogelijk om het hele Heuvelland per mountainbike te ontdekken. De routes zijn aantrekkelijk voor zowel beginners als gevorderden en zijn aangelegd door de aantrekkelijkste gebieden van het Heuvelland. Deze netwerkstructuur is uniek in Nederland.

Mountainbiken in de grotten

Grotbiken is uniek in Europa! Op een, speciaal voor de grot aangepaste, mountainbike legt u een parcours van 8 tot 10 kilometer af door het immense gangenstelsel (70 kilometer!). Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar de mooiste plekjes van de grot. Onderweg zal er een en ander worden verteld over de grotten en kunt u genieten van de zeer aparte sfeer die de mergelwereld te bieden heeft.

Elke grotbike is uitgerust met speciale verlichting en iedereen krijgt een helm voor de veiligheid. De tocht is voor iedereen goed te doen: jong en oud, goede of minder goede conditie. De gids zal het tempo aanpassen aan de wensen van de groep zodat iedereen optimaal aan zijn/ haar trekken komt.

Omgeving

In de prachtige omgeving van de grotere steden en plaatsen in Limburg is het mogelijk om actief op de pedalen te gaan. Er wordt een mountainbike tocht georganiseerd onder begeleiding van een professionele instructeur of u gaat zelf met vrienden de omgeving verkennen. Een leuk, sportief uitje met een groep!

Er zijn verschillende routes op verschillende plaatsen in het Limburgs Heuvelland:

  • Epen, 25 kilometer
  • Maastricht, 35 kilometer
  • Mechelen, 25 kilometer
  • Margraten, 30 kilometer
  • Meersen, 25 kilometer
  • Nuth-Voerendaal, 35 kilometer
  • Sint Geertruid, 35 kilometer
  • Valkenburg, 30 kilometer
  • Gulpen, 25 kilometer

De routes zijn zo gesitueerd, dat de mountainbiker voldoende aan zijn trekken komt, maar dat de meest kwetsbare ondergrond, bossen en natuurgebieden gespaard blijven. Het is belangrijk dat de mountainbiker in het Heuvelland beseft dat het een voorrecht is om in zo'n landschap te mogen fietsen!

Mountainbike Tip!

Mergelheuvelland 2e daagse

Voor duizenden toerfiets- en ATB- liefhebbers is de Mergelheuvelland 2-daagse in het derde weekend van september een vast onderdeel van het jaarprogramma geworden. Velen van u koppelen aan dit evenement, voor het hele gezin of vereniging, een kort verblijf in Limburg.

Mountainbike routes

De MTB-tochten zijn bekend als sportieve uitdagingen van uitzonderlijk niveau. Kenmerkend voor de tochten zijn de verscheidenheid van het ruige en mooie terrein in Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek. De kortste MTB-tocht zal dit jaar 35 km zijn. van 35, 50 en 70 km worden grotendeels apart uitgezet, zodat onderling minimale hinder zal zijn. Tevens zijn op beide dagen de routes geheel verschillend.

Welkom in Limburg