Welkom Limburg

Maastricht oude historische stad aan de Maas

Maastricht de stad van bijna twintig eeuwen aan historie, prachtige architectuur, vele monumenten, frisse musea, mondaine winkels en uitnodigende terrassen. De Limburgse hoofdstad Maastricht is een compacte stad met een rijke geschiedenis. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in of vlak bij het centrum of aan de Maas.

Maastricht wordt omgeschreven als een on- Nederlandse stad. Of dit nu komt door de moderne, haast mediterrane sfeer van het historisch centrum, of door de ligging in het Zuid- Limburgse heuvelland,  of door de internationale universiteit die in 1974 geopend is, dat is voor iedereen verschillend.

Maastricht beschikt naast de sterk vertegenwoordigde tradionele restaurants ook over enkele trendy adresjes. Ook vind je in Maastricht nieuwe winkelcentra, hippe hotels en sterrenrestaurants die het tot een stad maken waar je het gemakkelijk naar je zin zult hebben.

Compact en overzichtelijk

Het centrum van Maastricht is uiterst compact en overzichtelijk. Grote delen zijn voetgangersgebied en meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Maastricht bereikbaar

Maastricht is op verschillende manieren goed bereikbaar. De stad is centraal gelegen ten opzichte van maar liefst vijf luchthavens in de Euregio en er is een snelle en comfortabele treinverbinding die Maastricht verbindt met Brussel, Londen en Parijs.
 

Welkom in Limburg