Welkom Limburg

Dagtocht Luik

Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad die elke toerist meer dan een weekendje kan bekoren. In 2003 werd het gloednieuwe en originele Archeoforum geopend en in 2005 werden drie musea samengevoegd tot een nieuw concept: 'Museum van het Waalse Leven', in 2009 het prestigieuze museum Grand Curtius. 

In het centrum van Luik zijn de meeste winkelstraten autovrij en is een terras of restaurant nooit veraf.

Bezienswaardigheden in Luik

Archeoforum

Luik heeft een rijke geschiedenis die voor een deel begraven was onder een van de belangrijkste plaatsen: Place St-Lambert. Sedert 2003 kan je dit interactief museum bezoeken. Het is geen saaie bedoening met restanten van duizenden jaren oud, integendeel. Maquettes, klank en licht brengen alles tot leven en stellen je de geschiedenis van de stad voor. U moet het gezien hebben!
Informatie: www.archeoforumdeliege.be 

Kathedraal

Het machtige bouwwerk ligt aan de rand van het winkelcentrum en dateert origineel van de 13de eeuw. Het onderging evenwel heel wat verbouwingen en de toren werd zelfs pas in de 19de eeuw gebouwd. De historische hoogtepunten zijn de brandglasramen, het houten Christusbeeld en de Schatkamer.

Montagne de Bueren

In de straat 'En Hors Château' kunt u een trap nemen naar de citadel. Er zijn meer dan 400 trappen en is prachtig om naar te kijken. Wanneer u naar boven klimt krijgt u een mooi zicht over het oude Luik.  

Musea

Wanneer u houdt van het bezoeken van museums, bent u in Luik aan het goede adres. Hier zijn tal van musea te vinden. Onder meer het Musée Zoologique, Musea in Liège, Musée de la Vie Walonne, Musée d'Ansembourg en Musée d'Art Moderne.

Touristic office Luik

Office du Tourisme, Féronstrée, 92 – B-4000 Liège
+32 (0)4 221 92 21, +32 (0)4 221 92 22
office.tourisme@liege.be, www.liege.be/tourisme

Welkom in Limburg