Welkom Limburg

Landgraaf Parkstad Limburg


De jonge gemeente Landgraaf dankt zijn naam aan een mysterieuze prehistorische gracht (graaf) die midden door de regio loopt. Momenteel verbindt de droge gracht ‘de Landgraaf’ het bewoonde gedeelte met een schitterend heidegebied. Landgraaf staat bekend als een muzikale gemeente. Jaarlijks treden hier muziekkorpsen, fanfares, harmonieën en drumbands op. En natuurlijk is de plaats bekend van Pinkpop. In Landgraaf is daarnaast de finish en de koninginnenrit van de Profwielerronde van Nederland.

Tijdens uw verblijf in Limburg komt U haast tijd en ogen te kort. Landgraaf heeft voor ieder wat wils!

Bezienswaardigheden Landgraaf Parkstad Limburg

Snowworld

SnowWorld Landgraaf heeft de langste indoorpiste van Nederland. Op deze voormalige steenkoolmijnberg kunt u 265 dagen per jaar- dus ook in hartje zomer- skiën en snowboarden op twee pistes, waarvan de langste 520 meter is. Er zijn 3 sleepliften, 2 touwliften en een stoeltjeslift. In totaal bestaat deze sneeuwwereld een oppervlakte van 30.000 m2. Behalve skiën en snowboarden op echte sneeuw kunt u van het uitzicht genieten in het pisterestaurant en de dag afsluiten met een apres- ski in de Tiroler Stube.

Mondo Verde

Met maar liefst 25 hectaren is Wereldtuinen Mondo Verde het groenste park van Nederland. Het is een waar Mekka voor de natuurliefhebber. De mooiste plekjes op aarde zijn in het glooiende landschap voortreffelijk gereconstrueerd. Hierdoor vloeien kunst, culturen, natuur, tuinen en architectuur uit de gehele wereld samen tot één geheel. Tijdens de ontdekkingsreis doorkruist u de hele wereld van Japan, Engeland, Marokko, Rusland tot aan de Tropen. Een ontmoeting met de tuinen van de wereld zal u zeer zeker versteld doen staan!

St. Josephkerk

St. Josephkerk aan de Kerkstraat. Kern Ubach over Worms is dagelijks te bezichtigen.

Evenementen in Landgraaf

Pinkpop

Jaarlijks wordt er tijdens Pinksteren het Pinkpop festival georganiseerd. Het oudste openlucht festival wordt gehouden op het Megaland terrein.
Tijdens dit populaire festival treden bekende artiesten en bands uit binnen- en buitenland op. De laatste jaren zijn verschillende grote namen in Landgraaf geweest om een spetterende show te geven. Wat dacht U van Bruce Springsteen, U2, Metallica, Anouk, en de Limburgse band Rowwen Heze.

Pinkpop-Snowworld Landgraaf

Wandelroutes Landgraaf

Overste Hof

Landgoed Overste Hof ligt midden in het veelgeprezen natuurgebied Strijthagen, bekend als de parel van de gemeente Landgraaf. Een stiltegebied waar bossen, weilanden, vogels, vijvers en wandelpaden het decor bepalen. Natuurliefhebbers maker er tochten die uren kunnen duren. Na een stevige wandeling biedt de Overste Hof speciale arrangementen, maar ook individuele lunches en diners.
Boek een van deze arrangementen tijdens uw weekendje Limburg !

Kasteel Strijthagen

Breng tijdens uw vakantie in Parkstad Limburg een bezoek aan kasteel Strijthagen in de gemeente Landgraaf. Hier kunt U genieten van rust en een wandeling maken door het park welke om het kasteel ligt.

Rimburg

Rimburg ligt in een van de mooiste streken in de Euregio en is rijk aan flora en fauna.
Het biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelaars. Zo zijn er o.a. diverse wandelroutes varierend van 4 tot 12 km beschikbaar.

Winkelen in Landgraaf

Op de Kamp

In dit winkelcentrum vindt U meer dan 50 winkels, verdeeld in 3 verschillende winkelgangen. Het aanbod varieert van een supermarkt en bakkerij tot een boetiek, speelgoedwinkel en lunchroom.
Het winkelcentrum is goed bereikbaar en biedt U voldoende parkeergelegenheid.

Kastelen in Landgraaf

Restaurants

  • Restaurant ’t Beufke; Hovenstraat 139 - 6374 HC Landgraaf
  • Restaurant Pirandello & Luigi’s Trattoria; Tunnelweg 99 - 6372 XH Landgraaf
  • Restaurant Mykonos; Kampstraat 27 - 6371 AA
  • Restaurant De Residentie; Abdissenln 63 - 6374 BK
  • Restaurant Ut Sonneklukske; Vivaldipassage 13 - 6371 LL Landgraaf
  • Indonesisch Restaurant Djawa; F Erenslaan 6 - 6371 GV Landgraaf
  • Restaurant Il Giardino; Hoofdstraat 29 - 6372 CN Landgraaf
  • Hotel Restaurant Landgoed Overste Hof; Overste Hofweg 14 - 6372 VG Landgraaf

Informatie en praktische tips

►Drive in bioscoop Autokino Landgraaf voor filmliefhebbers.

►Pinkpop; Nederlands oudste en bekendste popfestival. Jaarlijks komen er bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Pinkpop duurt 3 dagen. 

►Theater voorstellingen. www.theaterlandgraaf.nl

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat.

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

www.vvvzuidlimburg.nl

Welkom in Limburg