Welkom Limburg

Dagtocht Keulen

Keulen is een schitterende middeleeuwse Rijn- metropool, hier vindt u prachtige historische gebouwen, maar Keulen is tevens ook een supermoderne stad met shops en shows, musea en beurzen, concerten, Keuls bier en carnaval.

Keulen heeft meer dan 1 miljoen inwoners en een dozijn romaanse kerken, die hun schatten graag aan u laat zien!

Bezienswaardigheden in Keulen

Keulen is dé perfecte stad voor een weekendje winkelen en cultuur snuiven.

Keulse Dom

De beroemde Keulse dom vormt letterlijk en figuurlijk het gezicht van deze vrolijke stad aan de Rijn. De Dom (UNESCO-werelderfgoed) heeft al vele bezoekers getrokken. En dat is niet verwonderlijk, want het uitzicht wat u vanaf de dom heeft, is werkelijk fenomenaal.

Altstadt

Omringd door schitterende gebouwen is de Altstadt een gezellige, oude stadskern en lijkt ’s zomers één groot terras. Natuurlijk proeft u hier het echte Kölsch bier!

Chocolademuseum

Een museum gewijd aan werelds lekkerste lekkernij: chocolade. In dit drukbezochte museum ontdek je alles over de productie van chocolade; van de ruwe cacaoboon tot het heerlijke eindproduct. Een stukje geschiedenis en er is natuurlijk genoeg te proeven in het museum.

Het Chocolademuseum is absolute een aanrader voor de chocoladeliefhebbers!

Kölsch bier

Dit bovengistende bier is de bekendste specialiteit van Keulen, in het centrum van de stad zijn er mogelijkheden om een bezoek te brengen aan een bierbrouwerij.

Keulen staat voor winkelen, wandelen, een vleugje cultuur en lekker eten. De stad ligt aangenaam dicht bij Nederland. Kortom, uitstekend geschikt voor een kort tripje tussendoor.

Tourist office Keulen

Toeristische info:
KölnTourismus, Unter Fettenhennen 19 - 50667 Köln (bij de Dom),
Tel.. +49 (02 21)221-33345 of +49 (02 21)19433 Fax: (02 21)221-23320

E-mail: koelntourismus@stadt-koeln.de

Welkom in Limburg