Welkom Limburg

Heerlen Parkstad Limburg

Pancratiuskerk en -plein, Heerlen
In de schitterende omgeving van het mooie Limburgse heuvelland ligt Heerlen. Bekend als centrumstad van Parkstad Limburg, veelzijdige winkelstad en heerlijke uitgaansstad. Heerlen is een stad van jonge en eigentijdse architectuur, van modern en design, van experimentele kunst en cultuur, van stedelijkheid en tegelijkertijd groen.Hier is het genieten van het moderne Limburgse leven. Want de Bourgondische sfeer die zo eigen is aan de streek vindt u in Heerlen terug in een eigentijdse en dynamische omgeving.

Laat u verrassen door de mooie pleinen, de historische en moderne monumenten, de vele gezellige terrassen en de avontuurlijke festivals op het gebied van muziek, kunst en cultuur.

Bezienswaardigheden

Glaspaleis

In 2003 [her]opende Glaspaleis Heerlen, een van de dertien belangrijkste monumenten van Nederland, zijn deuren als centrum voor cultuur.
Muziek, film, dans, literatuur, beeldende kunst en architectuur: elke dag is er een voorstelling, film of tentoonstelling te zien, te beluisteren of te beleven. De architectuur van dit gebouw vormt een extra dimensie. Of het nu het trappenhuis is, het penthouse of het terras annex poppodium: elk stukje Glaspaleis vormt een fantastisch decor waarin cultuur op boeiende wijze tot ontplooiing kan komen.

Kinderstad

Kinderstad Heerlen is de grootste overdekte speeltuin van de Benelux. In dit speelparadijs vindt U o.a. een waterbaan, een luchtmatras, speeljungle en zelfs een treintje! Kinderstad is een ideale plek om tijdens uw familie vakantie in Parkstad Limburg met uw kinderen te verblijven. Kinderstad is dagelijks geopend van 10-18 uur.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Dwaal door meer dan 40 prachtige kasteelvertrekken. Bewonder de balzaal, beklim een Middeleeuwse toren van 60m hoog en ga op zoek naar de geheime kamer. Tijdens uw weekendje Limburg is dit kasteel een bezoek meer dan waard.

Musea

Thermenmuseum

Het thermenmuseum is een museum over opgravingen. Denk hierbij aan resten van een Romeins badhuis, maar ook archeologische Romeinse voorwerpen. Neem een virtueel kijkje hoe het badhuis er ongeveer 2000 jaar geleden uitzag en breng een bezoek aan de expositie.

Mijnmuseum

In Heerlen vindt U het Nederlands Mijnmuseum. Hier wordt U tijdens een 2 uur durende rondleiding een beeld gegeven over het leven als mijnwerker. Door middel van korte film wordt dit beeld van het ‘ondergrondse’ nog meer versterkt.

Glaspaleis - Thermenmuseum, Heerlen

Evenementen

In en rondom het centrum van Heerlen worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd zoals:

Corio Tropical

Dit is dé stadbraderie met een tropisch tintje. Tijdens deze braderie zullen er de gehele dag kraampjes hun tropische hapjes en drankjes aanbieden en kunt U genieten van verschillende bandjes en muzikanten die voor een exotische sfeer zullen zorgen.
Uiteraard wordt de braderie ook gevuld met kraampjes van middenstanders welke U normaal op een braderie aantreft.

Booch festival

Booch is een 2 daags, gratis toegankelijk, festival wat voor en door jongeren wordt georganiseerd. In het centrum van Heerlen vindt U op diverse podia in de stad optredens van verschillende muziekstijlen.

Wielerronde

Jaarlijks wordt in Heerlen de wielerronde georganiseerd waarin diverse bekende profrenners hun entree zullen maken. Dit jaar was dit bijvoorbeeld tour winnaar Contador! De renners zullen vele malen de route door het, op dat moment zeer gezellige, stadcentrum fietsen. De profronde in Heerlen is onderdeel van het criteriumklassement.

Cultura Nova

Tijdens dit 10 dagen durende culturele zomerfestival kunt U genieten van verschillende theatervoorstellingen, optredens van diverse muziekanten en bands of deelnemen aan een culturele workshop.
Kortom Heerlen staat tijdens dit festival bol van bijzonder beeldend theater, muziek, dans, kunst en film.

Wandelroutes Heerlen

Terworm

Rondom het landgoed Terworm zijn in de bosrijke omgeving, in het dal van de Geleenbeek, verschillende wandelroutes beschikbaar welke U ook langs de schitterende tuinen van het landgoed nemen.
Uiteraard is het mogelijk om na een lange wandelen van een exclusieve lunch of diner te genieten.

Winkelen

Centrum Heerlen

Gezellig slenteren langs etalages. Winkel in, winkel uit. De liefhebber is in de binnenstad van Heerlen snel verkocht. Niet voor niets geldt de stad als 'koopstad' voor de regio. Naast bekende warenhuizen en winkelketens vindt u in Heerlen gezellige boetiekjes, exclusieve modezaken en sfeervolle speciaalzaken. Op dinsdag en zaterdagochtend wordt het aanbod nog eens uitgebreid met een tweetal gezellige markten.

Woonboulevard Heerlen

Dicht bij het centrum ligt de grootste Woonboulevard van Europa die garant staan voor onovertroffen woonwinkelplezier. Alle grote namen op het gebied van woninginrichting, speciaalzaken, bouwmarkten, tuincentra, ambachtelijke winkels en andere aan het thema gerelateerde ondernemingen zijn in het aanbod vertegenwoordigd.

Heerlen, Parkstad Limburg

Openbaar Vervoer in Parkstad Limburg

In en rondom parkstad is vrijwel alles met het openbaar vervoer te bereiken. Er zijn verschillende trein- en busverbindingen mogelijk om alles wat Landgraaf U te bieden heeft te bezoeken.
Voor de meeste attracties en bezienswaardigheden is een bushalte gelegen.

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

VVV Heerlen www.vvv.nl
 

Welkom in Limburg