Welkom Limburg

Golf arrangement groepen

In Zuid-Limburg biedt het glooiende landschap een mooie achtergrond voor een dagje golfen. De golfbaan Het Rijk van margraten is bijvoorbeeld mooi gelegen vlakbij Maastricht en Valkenburg. Overnachten kunt u in culinair hotel Chateau Gerlach, in het kuurhotel van Thermae 2000 in Valkenburg of gewoon in het centrum van de mooie stad Maastricht.

Soorten golf

Citygolf

City golf is een spel waarbij plezier, ontspanning en gezelligheid centraal staan, golfervaring is dus absoluut geen vereiste! De deelnemers spelen een parcours van 6 of 9 holes op verschillende, unieke locaties die zich in de Lierse binnenstad bevinden. In tegenstelling tot klassieke golf speelt men bij City Golf niet naar een hole, maar naar een target. Dit kan een standbeeld, vuilbak, bank, basketring, enzovoort zijn.

Boerengolf

Maak schik met collega's, vrienden of familie en speel de boeren variant op het golfspel in het weiland met zicht op schapen, koeien en de vele weidevogels.

De bedoeling van het spel is om een parcours van een aantal holes in zo min mogelijk slagen af te leggen. In plaats van op de Green van de gewone golfbaan loopt u heerlijk door de Limburgse  weilanden met het geluid van de verschillende soorten weidevogels om u heen. Natuurlijke hindernissen, zoals sloten, maken het geheel spannender en uitdagender. Een gezellig uitje voor familie, vrienden of collega's.

Verschillende populaire golfclubs Limburg

Golfclub Brunsummerheide

Gelegen tussen de natuurgebieden Brunssummerheide en de Schinveldse bossen, ligt sinds 1985 een voor Nederlandse begrippen unieke 36 holes golfbaan (en een Par 3 golfbaan). Oude percelen met naaldbomen, afgewisseld met jonge dennen, loofbossen en vennetjes of grote waterpartijen met tees op verrassende hoogtes, geven de golfbaan met zijn prachtige greens een heel bijzonder karakter en een eigen moeilijkheidsgraad. Alle fairways zijn bovendien voorzien van sproeikoppen en daardoor steeds uitstekend bespeelbaar

BurgGolf Herkenbosch nabij Roermond

BurgGolf Herkenbosch is ongetwijfeld een van de allermooiste banen van Nederland. Gesitueerd op een voormalige mijnbouwplantage, was de baan bij opening al volwassen. De mooie hoge bomen en heuvelachtig terrein leveren veel indrukwekkende holes op. De golfbaan ligt op een terrein van 60 hectare met een hoogteverschil van vele meters.

Lange par 5 holes, doglegs, van hoog naar laag spelende par 3 holes, blinde slagen, waterpartijen, bos en open ruimte maken Herkenbosch voor iedere spelers een golfers delight. De bomen in de rough staan zeer dicht op elkaar en benemen het uitzicht op andere holes. Praktisch iedere hole bevindt zich zo als het ware in zijn eigen tuin.

Het Rijk van Margraten

In het Zuid-Limburgse heuvelland tussen het Maasdal en het Mergelland ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten. De 18-holes baan wordt omsloten door oude bossen en glooiende landerijen en biedt een prachtig panorama op de stad Maastricht, Berg en Terblijt en Bemelen.

Golfbaan Het Rijk van Margraten is een schitterende NGF-gecertificeerde 18 holes baan in combinatie met een 9-holes par-3 baan. Het Rijk van Margraten ligt in het glooiende landschap tussen de stad Maastricht en het plaatsje Cadier en Keer, omgeven door landerijen, wijngaarden en oude bossen

Meer golfbanen

  • Golfclub Bleijenbeek - 18 holes golfbaan
  • Golfcomplex de Golfhorst Horst America - 18 holes golfbaan
  • Golfbaan De Peelse Golf Sevenem - 18 holes golfbaan
  • Golf Maastricht - 18 holes golfbaan
  • Golf Meerssen - 9 holes golfbaan

C&O Travel organiseerd complete golf arrangementen met hotels, diners en andere activiteiten.

Welkom in Limburg