Welkom Limburg

Fietstochten Limburg

Wie denkt aan fietsen in Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek. Zuid-Limburg is een waar paradijs.... De combinatie van het mooie landschap, de vele bezienswaardigheden en de grote diversiteit aan fietsroutes maakt Zuid-Limburg uniek voor fietsliefhebbers.

Fietstocht Zuid- Limburg

Waar kunt u nou beter fietsen dan in Limburg? het schitterend heuvelland nodigt u uit om het fietsroutenetwerk Mergelland en Parkstad  Limburg te gaan verkennen. Gelegen tussen de Duitse en Belgische grens biedt schitterende vergezichten in dit heuvelachtige deel van Nederland. Pittoreske dorpen en een ontastbare mooie natuur laten u genieten in het mooie Zuiden!

Fietstocht Noord- Midden Limburg

In de regio Noord- en Midden Limburg vindt u een fietsroutenetwerk Land en Peel en Maas en De Maasduinen. In dit fietsnetwerk zijn diverse pontjes opgenomen die u helpen oversteken van de Maas. Hier kunt u het schitterende landschap van Noord- en Midden Limburg ontdekken. Wanneer u even wil uitrusten, kunt u gezellig bij een van de vele terrasjes terecht die gelegen zijn aan het water.

Fietsroute knooppuntennetwerk

Voor de recreatieve fietsers hebben wij als eerste streek in Nederland het zogenaamde ‘fietsroute knooppuntennetwerk’ ontwikkeld. Dit ingenieuze systeem stelt u als gast in staat om vooraf uw route met de bijbehorende nummers uit te stippelen en deze vervolgens ontspannen te fietsen, daar u alleen nog maar de uitgekozen nummers hoeft te volgen. De kaarten die bij dit netwerk horen, zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg.

Mountainbiken in Limburg

De regio Zuid-Limburg biedt u 350 km aantrekkelijke mountainbikeroutes met alleen al in het Heuvelland 8 bewegwijzerde routes. De routes zijn onderling met elkaar verbonden door verbindingsroutes tot een netwerk dat het hele heuvelland beslaat. Het is dus mogelijk om het hele heuvelland per mountainbike te ontdekken . De routes zijn aantrekkelijk voor beginners en gevorderden en zijn aangelegd door de aantrekkelijkste gebieden van het Heuvelland.

Wielerklassiekers

Zuid-Limburg is nationaal en internationaal bekend vanwege de vele unieke wielerevenementen die hier hebben plaatsgevonden, zoals het WK Wielrennen, de Tour de France, de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en ga zo maar door. Wij hebben deze ‘klassiekers voor u op kaart gezet, zodat u deze tochten gemakkelijk zelf nog eens kunt overdoen, in úw eigen tempo.

Wilt u graag de Duitse en Belgische grensstreek al fietsend vanuit Zuid-Limburg ontdekken? Wij hebben verschillende grensoverschrijdende praktische kaarten voor u klaar liggen!

Welkom in Limburg