Welkom Limburg

Eijsden, Maasdal

Kasteel Eijsden
Een van de hoogtepunten van het maasdal is het aan de maasoever gelegen kasteelplaatsje Eijsden, dat behalve over een beschermd dorpsgezicht ook nog over een flink kasteel met een fraaie kasteeltuin en enkele historische watermolens en hoogstamboomgaarden beschikt.
Bovendien bevindt zich in de nabijheid van Eijsden Oost Maarland, een van de belangrijkste watersportgebieden van het Maasdal. Het plaatsje ggeldt met recht als een van de fraaiste parels van de rivier de Maas en biedt voor elk wat wils.

Bezienswaardigheden

Kasteel Eijsden

Kasteel Eijsden is in 1936 gebouwd op de fundamenten van een oudere burcht, in de Maaslandse renaissance stijl. Een kenmerk daarvan is de combinatie van rode bakstenen en hardstenen banden. De vensters zijn in handsteen uitgevoerd. Het kasteel is niet toegankelijk, maar via een laag poortgebouw zijn het kasteelplein en het park bereikbaar.

Het Vroenhof

Was een van de filmlocaties voor de televisieserie Dagboek van een berdersbond.
De Nederlandse hervormde kerk van Eijsden
Kerk die plaats biedt aan slechts 75 gelovigen plaats biedt. 

Molen

Langs de Voer, een klein wild stromend riviertje, liggen enkele historische watermolens. In een van deze molens heeft men geprobeerd een turbine te bouwen, maar de kracht van het riviertje de Voel bleek te zwak om deze te kunnen aandrijven.Enkele molens zijn de Meschermolen, de Muggemolen en de Graanmolen.

Recreatiepark Dagstrand Oost Maarland

Oost Maarland is vooral aantrekkelijk vanwege het groeiende waterrecreatiepark aan de oever van de Maas. Hier kunt U heerlijk zwemmen, kanovaren en zonnebaden te midden van fraaie natuur.

Boomgaarden

Buiten het oude centrum treft men restanten van oude hoogstamboomgaarden uit de tijd dat Eijsdeneen belangrijke fruitproducerende plaats was.

Restaurants in Eijsden en omgeving

Van oudsher wordt u in Eijsden onthaald met Waalse ambiance, Vlaamse gastvrijheid en Limburgse levensvreugde. U bent verzekerd van een aangenaam verblijf in een Bourgondische sfeer. In een gezellige ambiance proeft u hier het echte Zuid-Limburg. Hieronder worden een aantal bekende restaurants aangeven.

  • Eetcafe de Conincx; Dorpstraat 28
  • Chinees Restaurant China; Koolweg 46
  • Restaurant De Bourgondiër; Kaakstraat 55
  • Restaurant La Pivoine; Dorine Verschureplein 17
  • Restaurant Ruimzicht; Sanderboutlaan 16
  • Grand Café Portofino; Kasteellaan 5

Praktische tips & informatie uit Eijsden

►De gezellige, middeleeuws aandoende Diepstraat, met zijn vele cafés en restaurants, is een monument op zich.

►Gasterij la Difference heeft een nostalgische inrichting, hier moet zijn als u honger of dorst heeft. Het hotel- restaurant diende als decor voor de in 1970 populaire tv serie: Dagboek van een Herdershond.

►Hel van het Mergelland: In april. Officiële Nederlandse wielerklassieker.

►Weekmarkt Eijsden – Vroenhof; elke donderdag wordt op de Vroenhof een markt gehouden. De markt is geopend van 14.00 tot 18.00.

Evenementen De Bronk

Nergens zijn de sacramentsprocessies in Zuid Limburg fraaier dan in Eijsden (Gronsveld en Mesch).
Op de tweede zondag na Pinksteren is er de Bronk, een dorpsfeest dat verscheidene dagen duurt. Deze processie is vol van kleur, muziek van de twee harmonieën en religie, en absoluut het aanschouwen waard.

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

www.zuidlimburg.nl

Welkom in Limburg