Welkom Limburg

Duitse Eifel

De Eifel is een bosrijk schiefergebergte in de verlengenis van de Belgische Ardennen. Hoogste berg is de Hohe Acht (747m). Het is een geliefkoosd terrein voor wandelaars, fietsers en motorrijders. Bijzonder is de Vulkanstraße rondom Daun.

De Eifel en de stad Aken in Duitsland zijn ideaal voor een dagtrip of een korte vakantie. Het is dichtbij Zuid-Limburg, er is groen, veel cultuur en er zijn veel toeristische voorzieningen.

De Eifel

In de Eifel liggen steden als Monschau, Altenahr en Bad Münstereifel dit zijn bekende toeristische trekpleisters. Maar dat is niet alles, Hellenthal is een groot wildpark met roofvogels, gelegen in de bossen en vrij rustig. Een attractie voor jong en oud is de 'Erlebniswelt Am Nürburgring', een combinatie van automuseum, interactieve tentoonstellingen en simulatoren die je nergens elders vindt. De Eifel had vroeger vulkanen, de restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaneifel met steden als Daun en Gerolstein. Er zijn tevens verschillende kuuroorden gelegen in de Eifel. Bad Münstereifel is het kuuroord bij uitstek met vijf geneeskrachtige bronnen. Natuurlijk is de groene Eifel ideaal voor wandelaar en fietser.

Monschau

Monschau is een idyllisch Eifelstadje. De Laufenbach, een riviertje die de stad doorkruist, en de vele vakwerkhuizen zijn hier de ingrediënten van het toeristisch succes.

Bad Münstereifel

Bad Münstereifel is een stadje met mooie vakwerkhuizen, een burcht (nu restaurant) en een kerk die een bezoek waard is. Het was vroeger ook een ommuurd stadje en daarvan zijn er nu nog restanten te zien. Bad Münstereife is gelegen in een dal tussen prachtige bossen. Bovendien kan je dit combineren met een verblijf in het kuuroord.

Vulkaaneifel

De gevolgen van deze ontploffingen kan je nog altijd zien onder de vorm van meren. Deze specifieke meren noemt men 'Maare'. De grootste is de Laacher See en zou ontstaan zijn rond 10.000 voor Christus, de ontploffing zou een asregen veroorzaakt hebben tot 150 km ver. Deze vulkanische activiteiten hebben als bijkomend nevenverschijnsel dat er koolzuurbronnen ontstonden. Maar bovenal zal de natuur je verrassen. Er is nog een vulkanische krater, de Papenkaul en de rotsformaties hebben wel een bijzondere geschiedenis. Vanop de Dietzenley heb je een prachtig uitzicht over het hartje van de Vulkaaneifel.

Daun

Daun ligt in de onmiddellijke nabijheid en telt ongeveer hetzelfde aantal inwoners (ca. 8000). Het is vooral een kuuroord door zijn talrijke bronnen. Zoals elk stadje in de Eifel heeft het restanten van een burcht, is er een bezienswaardige kerk en bezit een museum over de geologie van de Vulkaaneifel.

Touristic office Eifel

Eifel Tourismus GmbH
Kalvarienbergstr. 1
54595 Prüm
E-Mail: info@eifel.info Internet: www.eifel.info 

Welkom in Limburg