Welkom Limburg

Born, kerkdorp

Born is een kerkdorp in de zogenaamde 'taille' van de Nederlandse provincie Limburg. In het midden van de twaalfde eeuw duikt voor het eerst de naam Born op. In Born treft u naast een gevarieerd winkelaanbod, de overblijfselen van het kasteel in Born aan. Deze vormen een mooie entourage voor het fascinerende dierenpark. Kasteelpark Born is een klein en gezellig dierenpark gelegen in de tuinen van de ruïne van Kasteel Born

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid is de kasteelboerderij met dierenpark. Het plaatsje telt de enige autofabriek die Nederland rijk is: Nedcar, voorheen Volvo. Andere autofabrikanten hebben er overslagplaatsen.

Kerk in Born

Centraal in Born, in het oude gedeelte, staat een Rooms-katholieke kerk uit het jaar 1906 van de parochie H. Martinus. De bakstenen Sint Martinuskerk is een neogotische kruiskerk.

Kasteel Born

Bij het centrum van Born staan de overblijfselen van een oude waterburcht. Dit kasteel werd gebouwd in 1666. De bijbehorende voorburcht werd tussen 1989 en 1990 hersteld en functioneerde nadien als gemeentehuis. Rond de ruïne is een dierenpark aangelegd. In het dierenpark bevinden zich dieren die men vroeger op of rond kastelen aantrof. Naast de dieren die u bij de rondgang kunt bekijken beschikt het dierenpark ook over een grote open kinderboerderij, een bijenstand, kleine speeltuin en een klein café met zomerterras.

Meer informatie vindt u op: www.kasteelparkborn.nl

Hotels

Restaurants

  • Amrath Hotel- Restaurant; Langereweg 21, 6121 SB Born
  • Chinees- Indisch specialiteiten restaurant Nan King; Molenstraat 23, 6121 XD Born
  • Chinees Wok restaurant China Town; Kerkstraat 33, 6121 LA Born

Informatie en praktische tips uit Born

â–ºSpeeltuin de Paddenstoel, Florianstraat, 6121 MA Born, tel. 046-4853806

â–ºThermen Born, gelegen in het smalste stukje van Nederland, biedt o.a.: drie grote saunacabines, een hamam, een caldarium, een kruidenbad, een stoomcabine, een whirlpool, dompelbaden, wisselbaden, een binnen- en buitenzwembad en een brasserie. Heerlijk relaxen, van top tot teen verwend worden in de Beautywereld,

Meer informatie kun u vinden op: www.thermenborn.nl

Uw groepsreis in Limburg geheel op maat

Uw reisspecialist maakt uw groepsreis in Limburg geheel op maat. Uw beleving begint al met een persoonlijk gesprek onder het genot van een drankje en een stuk Limburgse vlaai. We ontvangen u in een gepaste spreekkamer waar u maximale privacy geniet. Gedurende dit gesprek bespreken wij al uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard is dit ook op afstand mogelijk.

Informatie

www.vvvzuidlimburg.nl

Welkom in Limburg