Welkom Limburg

Bezienswaardigheden Parkstad Limburg

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. Dit imposante waterkasteel geldt als 'de meest vorstelijke burcht tussen Rijn en Maas'. De geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot de middeleeuwen. Van dat alleroudste deel zijn alleen de ronde hoektoren en het hoofdgebouw over. Vandaaf de dag is het kasteel een museum. Ruim vijftig ruimtes, waaronder de 17e eeuwse keuken en de 14e- eeuwse gevangenis, zijn te bekijken.

Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven! Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek beleeft u met een gids.

Discovery Center Continium

Het Discovery Center Continium is zeker een bezoek waard. In dit centrum staan de beleving en ontdekking van de bezoeker centraal, alle zintuigen worden namelijk geprikkeld. Geen vitrines, geen droge rondleidingen langs museumstukken maar een ontdekkingstocht met geur, smaak en tast. In het
Continium maakt de bezoeker een reis door de tijd, wetenschap, industrie en samenleving.

Industrion, Parkstad Limburg

Monde Verde

Mondo Verde is een uniek park met 4 verschillende thema's zoals de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties.
Mondo Verde is een belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park. Ouderen vinden rust en pracht in de wereldtuinen.

Snowworld

In Landgraaf ligt Europa’s grootste indoor wintersport resort. Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk.

SnowWorld beschikt over diverse sfeervolle restaurants en bars. Of u nu komt om te skiën of gewoon gezellig te eten of iets te drinken, bij SnowWorld is dit allemaal mogelijk! Kortom, een ideale gelegenheid om tijdens uw bedrijfsuitje te vertoeven.

Brunssumerheide

De natuur- en recreatiewaarden van het gebied zijn hoog. De Brunssummerheide kent vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten. Om die reden is het gebied in 1995 aangewezen als Beschermd Natuurmonument. Het terrein biedt mooie, afwisselende vergezichten. 's Winters is er volop gelegenheid de langlaufskisport te beoefenen. De waterpartij de Rode Beek met zijn strand van zilverzand is een door wandelaars en dagrecreanten veel bezocht gebied.

Glaspaleis Heerlen

In 2003 [her]opende Glaspaleis Heerlen, een van de dertien belangrijkste monumenten van Nederland, zijn deuren als centrum voor cultuur. Muziek, film, dans, literatuur, beeldende kunst en architectuur: elke dag is er een voorstelling, film of tentoonstelling te zien, te beluisteren of te beleven. De architectuur van dit gebouw vormt een extra dimensie. Of het nu het trappenhuis is, het penthouse of het terras annex poppodium: elk stukje Glaspaleis vormt een fantastisch decor waarin cultuur op boeiende wijze tot ontplooiing kan komen.

Thermenmuseum

Het thermenmuseum is een museum over opgravingen. Denk hierbij aan resten van een Romeins badhuis, maar ook archeologische Romeinse voorwerpen. Neem een virtueel kijkje hoe het badhuis er ongeveer 2000 jaar geleden uitzag en breng een bezoek aan de expositie.

Mijnmuseum

In Heerlen vindt U het Nederlands Mijnmuseum. Hier wordt U tijdens een 2 uur durende rondleiding een beeld gegeven over het leven als mijnwerker. Door middel van korte film wordt dit beeld van het ‘ondergrondse’ nog meer versterkt.

Glaspaleis - Thermenmuseum, Heerlen

GaiaPark Kerkrade Zoo

Op reis langs ’s werelds mooiste dieren… GaiaPark Kerkrade Zoo opende in 2005 haar deuren. Het is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw is ontworpen en gebouwd. In het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt GaiaPark Kerkrade Zoo, opnieuw gekozen tot ‘Mooiste dierentuin van Nederland en België’!

In het park loopt je van het tropisch regenwoud van de Amazone, via Namibie en de toendra naar het regenwoud van Centraal Afrika. Elk gebied heeft zijn eigen dieren.

Van lente tot winter, beleef het gehele jaar de avontuurlijke natuur via bijzondere ontdekkingsreizen door GaiaPark!

Parkstad Limburg Stadion 

Men hoeft geen voetbalsupporter te zijn om te weten dat het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade ligt en de thuisbasis is van Roda JC. Het zeer moderne stadion is ook in gebruik voor speciale evenementen. Zo vinden er de mars- en showwedstrijden van het Wereld Muziek Concours plaats.

Botanische Tuin

De in 1939 in de wijk Terwinselen als Engelse landschapstuin aangelegde schitterende botanische tuin is een van de 15 botanische tuinen die Nederland rijk is. De botanische tuin is gecombineerd met natuur- en milieu educatie. Tijdens de zomermaanden biedt de tuin een sfeervol decor voor concerten, tentoonstellingen en inspiratie voor schilders. Bij het in de tuin gevestigde informatiecentrum kunnen bezoekers, scholen en andere groepen terecht voor alle vragen over de tuin, de natuur en het milieu in de ruimste zin. Verder zijn rondleidingen, cursussen, lessen etc. mogelijk.
 

Welkom in Limburg