Welkom Limburg

Dagtocht Aken

Aken ligt in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Aken bevindt zich vlakbij het drielandenpunt Duitsland, Nederland en België. In de buurt liggen de natuurparken de Hoge Venen en de Eifel. De eerste resten van mensen stammen uit de prehistorische tijd. Tijdens het Romeinse rijk werden de warm water bronnen van Aken al gebruikt. De Dom van Aken is een van de belangrijkste kunsthistorische gebouwen uit de Romaanse tijd.

Bezienswaardigheden in Aken

De Dom

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Aken is de Dom oftewel Kathedraal. In de dom staat o.a. de troon van Karel de Grote, die dit gebouw ook daadwerkelijk gebouwd heeft. De domschatzkammer is een van de rijkste van Duitsland en deze moet u zeker gaan bezoeken!

Musea

Aken nog 2 belangrijke musea, het Suermondt museum bevat een belangrijke collectie beeldhouwwerken van de 13de tot de 18de eeuw. Het 2e museum is het Couvenmuseum. Dit burgerwoonhuis, in Lodewijk XVI-stijl, uit het einde van de 18de eeuw was een apotheek. U kunt nu nog de apotheek uit die periode bewonderen en het meubilair en de huisraad uit de tijd van 1740 tot 1840.

Het stadhuis

Het stadhuis is gotisch en werd gebouwd in de 14de eeuw, op de plaats waar de palts stond van Karel de Grote. De voorgevel is rijk versierd met beelden van Duitse koningen, reliëfs en wapens. De kroonzaal op het eerste verdiep is het meest indrukwekkende door zijn gewelven. De fresco's stellen de weldaden van Karel de Grote voor.

Stadswandeling Aken

De mooie stad Aken ligt in een ruim Keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Aken is letterlijk een bruisende stad. Verschillende warm-zwavel-waterbronnen worden al meer dan tweeduizend jaar gekoesterd. De stad is echt een genoegen voor voetgangers. U wandelt onder
begeleiding van een gids door de historische binnenstad. U komt alles te weten over de geschiedenis, de sages, anekdotes en het heden van de stad.

Tourist office Aken

VVV-Tourist Info Elisenbrunnen
Friedrich-Wilhelm-Platz,52062 Aachen
Fon: 02 41/180 29 60 of -61, fax: 02 41/180 29 30
info@aachen-tourist.de
 

Welkom in Limburg